Визитка

Някои по-важни неща за мен

Чандраканти д.д.

Здравейте!

Казвам се Даниела Генова, а духовното ми име е Чандраканти. Родена съм на 08.11.1965 г. в гр. София. През последните 20 години проявявам интерес към древната ведическа философия, култура и начин на живот, стигаща до нас чрез произведенията на А. Ч. Бхактиведанта Свами Прабхупада и духовната практика на Международното Общество за Кришна-съзнание (ИСКОН), основано от него. От тогава активно се занимавам с изучаване и практикуване на Аюрведа.

Мои текстове за Аюрведа са публикувани в списанието “Your Ever Well-wisher”, с главен редактор Прахладананда Свами, духовен учител от ИСКОН. Списание „Усури” публикува поредица от мои материали за Аюрведа и ведическата култура като цяло.

Мои статии и рецепти са публикувани и в списание "Йога за всички"

Участвала съм в телевизионни и радио предавания на същата тематика ("Часът на мама", "Денят е прекрасен" - bTV, БНТ - "Жените" с Марта Вачкова, „Дарик радио”, БНТ – Благоевград, 7 дни ТВ, БНР - "Картини от една изложба" със Сергей Шишов и др.)

Говорила съм пред интересуващи се в Йога Дивали студио, Йога Мандала Студио(галерия), Милена Йога студио — Пловдив и много други.

Била съм гост-лектор в Нов български университет по проект "Провеждане на два семинара с участие на външен лектор на тема "Васту"- ведическа философия за изграждане на хармонична среда за живеене"

Мое интервю беше публикувано и в списание Fortisimo, под заглавие: "Намерете време за душата си!". Втората част на интервюто излезе под заглавие "Щастието е в самите нас!"

Това са мои интервюта за радио Пловдив, предаването "Шейкър":

Обичам да общувам с хората и винаги съм се старала да им предам знанието за здравословен и балансиран начин на живот, с което разполагам. Аюрведа ни учи по много начини как да постигнем здраве и равновесие. Всеки обект от ежедневието има своето благоприятно или неблагоприятно влияние върху нашия живот. Една от тайните на Аюрведа е да се научим да се предпазваме от негативното въздействие. Вегетарианството, природосъобразния начин на живот, скъпоценните и полускъпоценните камъни могат много да ни помогнат. Правилният подбор на кристали и минерали ще ни позволи да се възползваме от скритата сила на природата.

Ако попълните теста, който можете да намерите на този сайт и ми изпратите резултатите си, мога да ви препоръчам подходящи храни, масла, масажи, благовония, йога упражнения, медитация и бижута от полускъпоценни камъни (комбинация от кристали, минерали и метали), според вашата индивидуална Аюрведа конституция.

Можете да се свържете с мен на моя и-мейл
или да ми се обадите на тел. 089 789 44 87

Ако желаете, може да сложите банер на сайта си.

AyurvedaBG.com